Srebrno Jezero
kontakt informacije
Telefon: 060-608-540-0
Ime: Dragan
Mesto: Beograd
Cena: 1000 din.
Datum: 05.09.2014. u 17:29
Pregledano: 686
Slika: Srebrno Jezero

U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav nalazi se Srebrno jezero.

U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak iza Karpata, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Izuzetne lepote, od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju, pa je nazvano i srpsko more.  Mnogi tvrde da je Srebrno jezero dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije. Osim lepote okruženo je i bogatim kulturno-istorijskim sadržajem: Golubački grad, Ramska tvrđava, Viminacijum, Smederevska tvrđava, Trajanova tabla, Lepenski vir, Nacionalni park Đerdap.

Srebrno jezero locirano je na jednom od najlepših delova Dunavskog basena, uz desnu obalu Dunava u regionu Braničeva, pored Velikog Gradišta. Nalazi se na 110 km od Beograda, a na samo 35km od Požarevca.

Silver Lake resort je prvi turistički resort sa kongresnim, sportskim, turističkim i rekreativnim sadržajima, i prostire se na oko 320 hektara, a u svom sastavu ima smeštaj, aqua park, turistički brod, restoran i kafe, vile i apartmansko naselje, teniske terene, marinu, kao i zone zabave, rekreacije i zdravlja.

OPIS IZLETA:

  • Polazak u 08.00 h. sa velikog parkinga Sava centra (savska strana). Vožnja prema Požarevcu, Kostolcu do Viminacijuma, poseta arheološkom nalazištu (fakultativno). Nајvеćе grаdskо nаsеlје i glаvni grаd Gоrnjе Меziје. Pоrеd tоgа znаčајаn је i vојni cеntаr (stаlni lоgоr lеgiје VII Claudia). Мunicipаlni stаtus zајеdnici rimskih grаđаnа dоdеlјеn u vrеmе Hаdriјаnа, а stаtus kоlоniје Viminаciјum dоbiја pоd Gоrdiјаnоm III, nајvеrоvаtniје 239. gоdinе. Nајvеći prоcvаt grаd dоživlјаvа u vrеmе Sеptimiја Sеvеrа, а u IV vеku pоstаје еpiskоpаlnо sеdištе. Vојni lоgоr nа dеsnој оbаli Мlаvе pоstојао је dо srеdinе V vеkа, а u VI vеku pоdignutо је mаnjе utvrđеnjе nа lеvој оbаli.
  • Put  dalje nastavljamo prema Golupcu za manastir Tumane, Manastir Tuman, ili Tumane, kako se u narodu češće može čuti, nalazi se na destak kilometara jugoistočno od Golupca, kada se krene prema dolini Peka. Nakon kraće pause i posete manastiru, put nastavljamo prema Srebrnom jezeru.
  •  Srebrno jezero je izuzetne lepote i od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju. Oko 19.00 h. polazak za Beograd, dolazak na parking ispred Sava centra na mesto polaska oko 20.30 h.

CENA IZLETA 1000 din.