Manastir Tronoša – Sunčana Reka – Ba
kontakt informacije
Telefon: 060-608-540-0
Ime: Dragan
Mesto: Beograd
Cena: 1190 din.
Datum: 05.09.2014. u 17:27
Pregledano: 1232
Slika: Manastir Tronoša – Sunčana Reka – Ba

Apartmansko naselje „Sunčana reka”, posvećeno čuvenom glumcu Robertu de Niru koji je, kao mlad, kampovao na obali Drine, pravo je mesto za odmor. Sportsko – rekreativni kompleks Sunčana reka nalazi se na desnoj obali reke Drine, između planine Gučevo (Republika Srbija) i Majevice (Republika Srpska), u Gornjoj Koviljači, u blizini Loznice.

-   Oni koji ovde jednom dođu, vraćaju se zbog sportsko-turističkih sadržaja, zdrave hrane, šetnji obalom Drine ili čistog vazduha. Pravo je uživanje u pogledu na livade po kojima pasu i jure konji.

„Sunčanu reku“ čine: kućice za smeštaj gostiju, Nacionalna kuća, letnja bašta, sportski tereni: fudbal, odbojka, košarka, tenis, ergela, parking…

U okviru kompleksa je i Šotrina plaža, mesto na kojem je, uz druge kadrove, snimana i špica za popularnu seriju „Greh njene majke”. Poznati reditelj Zdravko Šotra je počasni gost „Sunčane reke”. .  Banja Koviljača, nazvana Podrinjska lepotica, postaje ne samo moderno lečilište, već i mondensko sastajalište koje posećuju srpski velikani. U lepotama Banje Koviljače, između ostalih, uživali su i Dositej Obradović i Vuk Karadžić, a svoje rane u banji vidao je i srpski Vožd Karađorđe. Na raskošne balove dolazio je i Kralj Aleksandar Karađorđević.

 Banja Koviljača postaje banjsko lečilište u vreme Kralja Petra I Karađorđevića koji, 1908.god., uz svoju rezidenciju, podiže savremeno sumporno kupatilo.

OPIS IZLETA:

  • Polazak u 08h sa unapred dogovorenog mesta. Vožnja Auto – putem prema sremskij Mitrovici, do skretanja za Šabac. Vožnju nastavljamo dalje ka Loznici do Manastira Tronoša.
  • Nakon posete manastiru put nastavljamo prema banji Koviljači do Sunčane reke.
  • Zatim put nastavljamo ka banji Koviljači.
  • Polazak za Beograd oko 19.00h.
  •  Predviđeno vreme dolaska oko 21:00h.

CENA IZLETA 1190 din.