Kuća na moru
kontakt informacije
Telefon: 064-123-439-7
Ime: Natalija
Mesto: Inostranstvo
Cena: 190000 €
Datum: 26.03.2020. u 14:07
Pregledano: 8
Slika: Kuća na moru

U centru Medulina, južnoj Istri, na nekoliko kilometara od  od istorijskog grada Pule, prodaje se kuća od 170 m². Luksuzno renovirana 'kamena' kuća je na tri nivoa sa tri apartmana, dva ulaza, dve terase i dva parking mesta, smeštena da se blago spušta prema moru. Klimatizovana i uredejena za turizam, sa pogledom na more i na pet minuta od plaže. Cena 190.000 eura.  

 

Istra se smestila na istoimenom srcolikom plavozelenom poluostrvu. Njena privlačnost leži u spoju atraktivne obale i zelene unutrašnjosti. Uz samu obalu Istre nalaze se mala mesta i gradovi: Umag, Poreč, Rovinj, Medulin i mnoga druga primorska manja mesta. Taj se pojas popularno naziva 'Plava Istra'. 3000-e godina staru Pulu obeležavaju njene kulturno-istorijske vriednosti medju kojima treba istaći pulsku arenu, amfiteatar koji je izgradjen za održavanje gladijatorskih igara, te brojne ostatke i spomenike iz rimskog doba.

 

Opština Medulin, okružena bujnom vegetacijom, zahvata površinu od 32km². Nekada selo poljoprivrednika i ribara, danas spada medju najbolje predstavnike istarskog turizma i jedno je od najlepših mesta. Predivne peščano – šljunkovite plaže za igru, kupanje i odmor samo su jedan deo fantastičnog Medulina, jer tu su i luksuzni hoteli brojni restorani, barovi, poslastičarnice, diskoteke i letnje terase na otvorenom koji nude raznovrsne mogućnosti za rekreaciju i zabavu. Svakako, nezaobilazna je 'šarena' luka u kojoj uvek ima vezanih brodića, jahti i razvijorenih zastava i jedara, a upravo tu se nalaze i najizvrsnije konobe. Duga ribarska tradicija daje vam priliku da sami otkrivate posebnosti tradicionalne kuhinje.

Medulin, oaza mira i tišine iako naglašeno porodično mesto privlači i omladinu, a predivna prirodna okolina i duga šetališta čine ga izuzetno romantičnim mestom.

Ovaj grad nije 'interesantan' samo tokom leta, zbog svoje izuzetno povoljne istarske klime i zimi na 'travnjake', trim staze i šetališta dolaze profesionalni sportisti, repreznetacije, atletičari, amateri i rekreativci,

 

Kako je Medulin duge istorije, kulturnu baštinu predstavlja jedno od najvažnijih arheoloških nalazišta – Vižula. Pored ostataka ovog kompleksa, na Vižuli se može šetati fantastičnom prirodom, a pored lepih šetališta postavljene su mnogobrojne informativne table o 'svakodnevnom' životu Rimljana na ovim prostorima.

Predivna klima tokom čitave godine, fantastične plaže i jedinstvena priroda, uz brižljivu pažnju posvećenu razvoju svih aspekata turizma – rekreativnog, sportskog, kulturnog ili avanturističkog, čine Medulin jednim od najboljih mesta, a vama pruža priliku da započenete svoju Istarsku 'avanturu'.

 

'More je sve. Ono odiše čistoćom i zdravljem. Ono je beskrajna pustinja, gde čovek nije nikada usamljen. Ono ima neverovatnu moć da nas navede da mislimo na stvari na koje volimo da mislimo.'