Klizački klub Olimpik
kontakt informacije
Telefon: 063-707-305-2
Ime: Darija
Mesto: Beograd
Cena: 0 din.
Datum: 10.11.2014. u 15:12
Pregledano: 1478
Slika: Klizački klub Olimpik

Klizački klub "Olimpik" nalazi se u ulici Kraljice Marije broj 35, u Beogradu. Sa svojim radom naš klizački klub započeo je decembra 2005. godine. Sama ideja o osnivanju kluba, proistekla je iz želje da se popularizuje među decom i mladima, umetničko klizanje, sa osnovnim ciljem u vidu postizanja vrhunskih rezultata. Ponosni smo na činjenicu da su sledeći naš primer brojni klizački klubovi osnovani u Beogradu u proteklih nekoliko godina.

Pored toga Kk "Olimpik" je otvoren i za sve one koji žele samo rekreativno da se bave ovim sportom i uživaju u akrobacijama na ledu. Za svega osam godina svog rada Klizački klub „Olimpik“ je postao najmasovniji klub u Srbiji sa najviše registrovanih takmičara, sa najvećim brojem članova reprezentacije i sa najviše osvojenih medalja u prethodne četiri godine, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Osnivač i glavni trener kluba Milica Stanković (Brozović) - Viši trener umetničkog klizanja, svoju karijeru započela je u Srbiji i kao jako uspešna klizačica u kadetskim kategorijama odlučuje da od 12. godine svoje usavršavanje nastavi u Rusiji. Godine 1997. postaje član ruske reprezentacije u kategoriji sportskih parova a već naredne godine stiče zvanje Majstor sporta Rusije koje se dobija na osnovu postignutih rezultata.

Od 2003. godine svoju karijeru nastavlja u Slovačkoj i kao član reprezentacije učestvuje na Evropskom i Svetskom Prvenstvu u umetničkom klizanju. Od početka osnivanja kluba radi kao trener sa ciljem da klizanje u Srbiji podigne na viši nivo i omogući svim zainteresovanim polaznicima da se upoznaju sa lepotama ove jedinstvene sportske discipline.Trenutno radi i kao selektor reprezentacije Klizačkog saveza Srbije.

Pored glavnog trenera u rad kluba uključeno je jos dva trenera i četiri instruktora.

Umetničko klizanje spada u grupu sportova sa složenom koordinacijom. Pored treninga na ledu, jako su značajni i treninzi u sali gde klizač razvija koordinaciju, snagu, ravnotežu, brzinu, izdržljivost i fleksibilnost. Vremenom umetničko klizanje je napredovalo i pored izvođenja elemenata od klizača se zahtevaju muzikalnost, plesne i glumačke sposobnosti, tako da su u program treninga uključeni i časovi baleta i plesa.

Tokom letnjeg perioda takmičari treniraju na PIC Skates rolerima (to je specijalna šina sa točkovima koja se montira na klizačku cipelu).

RASPORED TRENINGA U HALI PIONIR ZA ŠKOLU KLIZANJA

PONEDELJAK 7:30 – 8:30 16:15 - 17:00
UTORAK Zagrevanje
16:30- 16:50 17:00 – 17:45
SREDA 7:30 – 8:30
PETAK 7:30 – 8:30 16:00-16:45

Pozivamo Vas da svratite do nas i pridružite se velikom broju naših uspešnih klizača.
Umetničko klizanje u veoma prijatnom okruženju.
Škola klizanja - Hala Pionir.

Klizački klub "Olimpik" Beograd.