Daniel Bell i Vatra u Barutani
kontakt informacije
Telefon: 011-303-748-5
Ime: M
Mesto: Beograd
Cena: pozvati
Datum: 05.09.2014. u 19:09
Pregledano: 714
Slika: Daniel Bell i Vatra u Barutani

U petak, 5. septembra stiže legendarni Bell, dok će DJ kolektiv Vatra gostovati u subotu, 6. septembra.

Barutana nastavlja da 'drma' i ove nedelje uz dve jako dobre žurke. U petak, 5. septembra od 23:00, gost Barutane biće legendarni Daniel Bell u okviru poslednje žurke ove sezone kojom DJ asocijacija Kozmik obeležava 20 godina rada. Dan kasnije, u subotu 6. septembra od 22:00, momci iz DJ kolektiva Vatra vraćaju se u Barutanu da naprave još jednu odličnu zabavu!

Nakon nastupa Green Velveta, Derrick Cartera i Laurent Garniera, ovo je četvrta i poslednja u serijalu žurki kojima DJ asocijacija Kozmik obeležava dve decenije rada. Njeni osnivači Boža Podunavac, Gordan Paunović i Vlada Janjić nastupiće u Barutani zajedno sa Daniel Bellom i tako nas još jednom podsetiti na svoje klupsko veče koje se u periodu 1994. do 1996. održavalo u kultnom klubu Industria.

Daniel Bell je ranih devedesetih godina u Detroitu kreirao novi muzički rečnik elektronske muzike baziran na repetitivnom ritmu i fuziji minimalističkog housea i techna. Izvorno inspirisan tadašnjim Chicago house zvukom, ali i delima avangardnih kompozitora kao što jeSteve Reich početak njegove producentske karijere obeležila je saradnja sa Richie Hawtinom i John Acquavivom u okviru projekta Cybersonic sa izdanjima za Plus 8 Records. Ubrzo osniva i sopstvenu izdavačku kuću Accelerate za koju pod presudonimom DBXobjavljuje niz EP izdanja uključujući i "Losing Control", ključnu numeru minimalističkog techna koja će osim revolucionisanja žanra stilski, presudno uticati na generacije producenata koje dolaze - pomenimo Richie Hawtina, Josh WinkaSleeparchive, Steve BugaRicardo Villalobosa...

Ograničen broj ulaznica za ovu žurku, po ceni od 400 RSD, nalazi se u pretprodaji na svim fizičkim i online prodajnim mestima Eventima i Gigstixa.

Subota, 6. septembar u Barutani rezervisan je za pravi r'n'b/rap spektakl poznatog beogradskog party kolektiva Vatra. Sa početkom od 22:00 svoje DJ setove predstaviće Cob1,BYP_50GrassInspektor i Фake Casual. Nakon sjajne zabave koju su napravili sredinom juna, momci iz kolektiva Vatra se vračaju u Barutanu i donose puno zabavne muzike za igru. Od osnivanja ovog kolektiva 2011. godine, ideja je bila da žurke okupe one ljude kojima hip-hop i r'n'b nisu omiljeni muzički pravci, ali koji cene zabavni kvalitet ovih žanrova. Karte za r'n'b i rap spektakl koštaju 300 RSD i mogu se kupiti na ulazu u Barutanu.