Cafe Buena Vista
kontakt informacije
Telefon: 011-355-695-5
Ime: Denis
Mesto: Beograd
Cena: -
Datum: 05.09.2014. u 13:18
Pregledano: 438
Slika: Cafe Buena Vista

 Nedaleko od gradske vreve, na početku Banovog brda u Turgenjejevoj ulici br.5, nalazi se Cafe Buena Vista, koji svojim autentičnim kubanskim šarmom mami poglede gotovo svakog prolaznika.
    Kuriozitet ovog kafea u odnosu na druge lokale slične tematike u Beogradu, sastoji se u specifičnom enterijeru, neobičnoj ponudi specijaliteta od kafe, raznovrsnih čajeva i naravno, velikog broja koktela, po kojima je ovaj kafe i poznato gradsko mesto.
     Cafe Buena Vista je enterijerski koncipiran na taj način da zidovi lokala predstavljaju zidove kuće. Iako je svaki zid zasebna priča, oni oslikavaju i spoljašnjost i unutrašnjost jedne kuće s početka prošlog veka, i vešto su uklopljeni u neobičnu celinu.
    Obzirom da je lokal skoro pet metara visok, idealno ga je bilo preseći na dva nivoa, ali ne sasvim, već taman toliko da funkcionalno postoje dva nivoa, a da se pri tome ne izgubi draž te nesvakidašnje visine. Idealno mesto u svemu tome je našao jedan rustičan luster od kovanog gvoždja, koji je lancima zakačen za plafon.
     Da bi se postigao potpuno prijatan ambijent, korišćene su tople boje. Terakot pločice u donjem nivou, sa dersovanom ciglom u delu šanka i toaleta. Zidovi, ali i plafoni ispod galerije su u tamno zelenoj boji presečeni drvenim gredama. Takodje preovladjdjprekriven prugastim, bordo zlatnim materijalom, gde su u bogatim ramovima dominantna tri ogledala. Ograda od livenog gvoždja impozantnog izgleda, a posebna zanimljivost su drvene stepenice koje vode od gornjeg nivoa do plafona. Ideja je bila, da te inače prave stepenice, asociraju posetioce da postoji i neki tavanski prostor, iznad.
    Karta pića ovog kafea broji preko 190 koktela, koji se mogu probati u bilo koje doba dana. Služe se i tradicionalna kubanska pica autentičnog ukusa, a naročito je interesantan mojito, koji se ovde pravi po specijalnom receptu. Pored toga može se naručiti više od 30 specijaliteta od kafe, i veliki broj čajeva. Kako bi atmosfera bila još bliža načinu života ljudi u Kubi, pored izvanredne kubanske muzike, ovde se gosti mogu poslužiti i pravim cigarama, što zadovoljstvo ukupnog uživanja čini daleko većim.